MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

A 2021-2027 IDŐSZAK PROJEKTSZINTŰ ELŐKÉSZÍTÉSE FEJÉR MEGYÉBEN

Foglalkoztatás

Megyei identitás erősítése

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

2013-as Emlékév a megyeszékhelyen
2012.08.20. 13:34

Vasárnap, augusztus 20-a előestéjén hirdette meg a 2013-as Emlékév tervezett programjait dr. Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere. A Fejér Megyei Önkormányzat képviseletében Vargha Tamás és Törő Gábor a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke és alelnöke vett részt az Emlékév ünnepélyes bejelentésen.  



 
Az államalapító ünnepére készülve esett szó Székesfehérvár történelmi szerepéről és arról a közös kezdeményezésről, amelynek eredményeként a jövő évi rendezvények megvalósulhatnak.
 A város ünnepi időszakára tervezett nagyszabású programsorozatot dr. Csurgai Horváth József, a 2013-as Emlékbizottság elnöke ismertette. Mint elhangzott: már most is sokszínű, de még korántsem teljes a rendezvények listája. Szerencsére rengeteg javaslat érkezett, amelyekkel még kiegészülhetnek a programok. Továbbra is arra bíztatnak mindenkit, hogy csatlakozzon, mert az itt élők így érezhetik magukénak az Emlékévet és Székesfehérvárt!
 
Vetélkedőket, diákkonferenciákat, pályázatokat hirdetnek meg a város általános és középiskoláiban. A fiatalabb generáció történelmi játszóházakban ismerkedhet majd a múlttal, míg az emlékévhez kapcsolódó városi kiállítások az egész családnak, a város teljes lakosságának kikapcsolódást nyújthatnak. Tudományos tanácskozások és találkozók is helyet kaptak a programok sokaságában. Az emlékév egyik legfelemelőbb eseményeként pedig 2013. augusztus 14-én, újra hazatér városunkba a Szent Jobb. (A 2013-as tervezett programokról készült összeállítás a Galériában megtalálható!)
 
Annak érdekében, hogy méltóképpen emlékezhessen Székesfehérvár államalapító királyunk halálának 975. és az 1938-as székesfehérvári országgyűlés 75. évfordulójára, közadakozást kezdeményez a város. Az Önkormányzat "Ünnepi emlékév 2013." elnevezéssel alszámlát nyitott, ahova 2013. december 31-ig várják az adományokat. A beérkezett felajánlásokat az emlékévhez kapcsolódó köztéri fejlesztésekre, felújításokra, a programok megvalósítására kívánják felhasználni.
 
 

Keresés

Tájékoztatás

Kincsestáj kerékpárút

 

FELHÍVÁS


 

Foglalkoztat. Paktum

Mór-Bodajk kerékp. út

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

Kerékpárút-fejlesztés

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2022

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP