MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

A 2021-2027 IDŐSZAK PROJEKTSZINTŰ ELŐKÉSZÍTÉSE FEJÉR MEGYÉBEN

Foglalkoztatás

Megyei identitás erősítése

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Kincsestáj kerékpárút fejlesztése Móron

TOP-1.2.1-16-FE1-2020-00010

 

A kedvezményezett neve: Fejér Megyei Önkormányzat

A projekt címe: Kincsestáj kerékpárút fejlesztése Móron

A szerződött támogatás összege: 327 000 000 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 100 %

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.09.30.

A projekt azonosító száma: TOP-1.2.1-16-FE1-2020-00010

A projekt bemutatása:

A Dr. Molnár Krisztián elnök által vezetett Fejér Megyei Önkormányzat fejlesztésének célja önálló, (kizárólagosan) kerékpárosok által igénybe vehető turisztikai útvonal létrehozása, mely a település és a térség turisztikai potenciáljának kiaknázását is elősegíti.

A beruházás helyszíneként a Mór-Pusztavám vasútvonal Mór belterületén lévő nyomvonalrésze került kiválasztásra, melyen közel húsz éve vasúti forgalom nincsen, illetve a vasútvonal több helyen is felbontásra került.

A beruházással egy önállóan bejárható programként is számottevő kínálati elemmel bővül a térség kerékpáros turizmusa. Így biztosítható egy nagyobb kerékpárhálózat létrejötte, amely magába foglalja a már meglévő Mór-Csókakő és a jelenleg megvalósítás alatt álló Mór-Bodajk kerékpáros útvonalakat is. Ezen kerékpáros útvonalak tovább bővülhetnek a már előkészítés alatt álló kerékpárutak megvalósításával Székesfehérvár, valamint egy csákvári elágazással a Velencei-tó, továbbá Oroszlányon keresztül a SacraVelo és az EuroVelo irányába a Duna vonaláig. Valamennyi felsorolt útvonal csatlakozik a Budapest-Balaton kerékpárút nyomvonalának jelenleg folyamatban lévő kialakításához.

A tervezett kerékpárút részben önkormányzati, részben állami tulajdonban lévő mintegy 2 km hosszú, biztonságos és komfortos kerékpárút kerül kialakításra, teljes egészében önálló pályatesttel.

A 327 millió forint európai uniós támogatás segítségével a fejlesztés kerékpáros-barát projektként áll a turisták rendelkezésére, a projektútvonal déli végének közelében magas szintű szolgáltatást nyújtó pihenőhely várja majd a felhasználókat.

A projekt térségi jelentőségű, növeli Kincsestáj térségében található attrakciók látogatószámát, helyben tartózkodási időt hosszabbító lehetőséget teremt, ezáltal – közvetett módon – települési-térségi foglalkoztatás-bővítési potenciált hordoz magában.

 

Keresés

Tájékoztatás

Kincsestáj kerékpárút

 

FELHÍVÁS


 

Foglalkoztat. Paktum

Mór-Bodajk kerékp. út

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

Kerékpárút-fejlesztés

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2022

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP