MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

A 2021-2027 IDŐSZAK PROJEKTSZINTŰ ELŐKÉSZÍTÉSE FEJÉR MEGYÉBEN

Foglalkoztatás

Megyei identitás erősítése

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

2013 legnívósabb épületei Fejérben
2013.06.03. 13:09

A 2013. évi Fejér Megyei Építőipari Nívódíjakat adták át pénteken az Építőipari Vállalkozások Szakmai Napján a Gazdaság Házában. A rendezvényen Pleizer Lajos, a Fejér Megyei Közgyűlés alelnöke vett részt.  



 A Fejér Megyei Építőipari Nívódíj Bizottság döntése alapján 2013-ban Nívódíjat kapott egy csókakői lakóház felújítása, az AlbaLux iroda és gyártócsarnok épületegyüttese és a Dunaújvárosi Főiskola épületbővítése.
 
A Nívódíj azon épített alkotásoknak adományozható, melyek megvalósítása 5 évnél régebben történt, az azóta eltelt időben az üzemeltetés során igazolta a várhatóan tartós, az eredeti célnak megfelelő használat lehetőségét.
 
Az Építőipari Nívódíjat 2006-ban alapították, Kiss József, az ALBA Regia Építőipari Vállalat nyugalmazott vezérigazgatója, az ARÉV Baráti Kör Egyesület elnöke, az egykori állami építőipari vállalat, az ARÉV egykori, legendás vezérigazgatója javaslata alapján. 2006-2011 között a székesfehérvári önkormányzat keretei között adták át a díjakat, 2012-ben azonban megyei rangot kapott, s az ARÉV Baráti Kör Egyesület kezelésébe került. A döntést mindig a Fejér Kereskedelmi és Iparkamara, a Fejér Megyei Építészek Kamarája, a Fejér Megyei Mérnöki Kamara és az ARÉV Baráti Kör Egyesület által működtetett Fejér Megyei Építőipari Nívódíj Bizottság hozza meg.
 
Az elismerésben az öt évnél régebben – Fejér megyében – épült alkotások részesülhetnek. A díjazott alkotást a lakosság által javasolt építmények közül választják ki. A díj nem építészeti, nem kivitelezői díj, az elismerést az épület kapja.
 

Keresés

Tájékoztatás

Kincsestáj kerékpárút

 

FELHÍVÁS


 

Foglalkoztat. Paktum

Mór-Bodajk kerékp. út

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

Kerékpárút-fejlesztés

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2022

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP