MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

A 2021-2027 IDŐSZAK PROJEKTSZINTŰ ELŐKÉSZÍTÉSE FEJÉR MEGYÉBEN

Foglalkoztatás

Megyei identitás erősítése

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

KÖZOP-3.5.0-09-11-2015-0045 sz. projekt 

Fejér Megyei Önkormányzat által Velencén építendő kerékpárút
 
 
A Fejér Megyei Önkormányzat pályázatot nyújtott be a 2007-2013-as támogatási időszakban eddig fel nem használt támogatási maradványok terhére, a Közlekedési Operatív Program keretében a KÖZOP-3.5.0-09-11 „Kerékpárút-hálózat fejlesztése” c. projektkiírásra Velencén építendő kerékpárút finanszírozhatósága céljából. Ennek érdekében az adott 2A útvonalszakasz esetében a terveket készíttető Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács átadta a tervdokumentációkat a Fejér Megyei Önkormányzat részére további felhasználásra.
 
A kerékpárút hivatásforgalmi célokat szolgál, egyúttal a közelében húzódó 1, 2, 3 számjegyű közlekedési utak tehermentesítését, valamint a meglévő balesetveszély csökkentését, megszüntetését is biztosítja. 
A 2A nyomvonal kiválasztásánál és tervezésénél fontos szempont volt, hogy a Velencei-tó körül már megépített kerékpár-útvonalakhoz is kapcsolódva a környező települések közti minél könnyebb és gyorsabb közlekedési lehetőséget biztosítson a munkába járáshoz, valamint a helyi termékek minél egyszerűbb piacra juttatásához. 
 
Az így megvalósítandó velencei 2A szakasz műszaki-gazdasági ismérvei az alábbiak:
 
A velencei hajóállomástól Kápolnásnyék belterületén a Vörösmarty utcáig, majd innen a Vörösmarty-ház közeléig vezető szakasz, mellyel a tó környékének egyik legkiemelkedőbb kulturális emlékhelye válik bekapcsolhatóvá a kerékpáros körgyűrűbe. A meglévő utcák használata mellett új kerékpárút kiépítése is megvalósul. Hossza: 1440 méter.
A projekt pályázaton elnyert teljes összege 146,8 millió Forint. 
 
A tervezett nyomvonal a 2B szakasszal folytatódik, amely a kápolnásnyéki Vörösmarty utca északi részét és a Deák Ferenc utcát foglalja magába. Ezen szakasz hossza: 940 méter.
 
 

Keresés

Tájékoztatás

Kincsestáj kerékpárút

 

FELHÍVÁS


 

Foglalkoztat. Paktum

Mór-Bodajk kerékp. út

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

Kerékpárút-fejlesztés

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2022

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP