MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

A 2021-2027 IDŐSZAK PROJEKTSZINTŰ ELŐKÉSZÍTÉSE FEJÉR MEGYÉBEN

Foglalkoztatás

Megyei identitás erősítése

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Bemutatkoznak a Fejér Termék 2020 elismerés díjazottjai
2020.05.18. 10:18

 



 
A Fejér Termék 2020 pályázat kézműves ipari termék kategória győztese
 
Halminé Göcs Katalin Ercsiben, Csudacserép Fazekasműhelyében 2011 óta készíti fazekas termékeit. Agyagból, hagyományos technikával, korongozással kelnek életre keze alatt a használati és dísztárgyak. Egyedi formavilágú és díszítésű munkái őrzik őseink hagyatékát, mintakincsét is. Az írókás díszítést a terrakotta égetés követi. A tárgyak a színvilágot, használhatóságot, tartósságot a fazekaszöld, fazekassárga, a barna és a modernebb színvilágú bordó mázak ráégetésének köszönhetik. Fiatalos, lendületes alkotói stílusával, a hagyományos technológiával készített edényei, tálai a modern konyhákban is jól megférnek, sütőedényei pedig megfelelnek a mai kor konyhai követelményeinek és a háziasszonyok elvárásainak. Tálai, csészéi, tányérjai dekoratív tálaló kiegészítői a családi asztalnak, és otthonainknak. Halminé Göcs Katalin fazekas termékeivel rendszeres résztvevője vásároknak, valamint a Fejér Megyei Önkormányzat Megyekorzó rendezvényének, ahol 2019-ben két alkalommal nyerte el igényesen, gazdagon berendezett standjával a Megyekorzó legszebb standja elismerést.
 
A Fejér Termék 2020 pályázat feldolgozott élelmiszer termék kategória győztese
 
 
Heiner István és felesége kezdetben hobbiként, a tudatos, egészséges táplálkozás jegyében készített aszalványokat. Céljuk az volt, hogy a saját termesztésű gyümölcsöket, vitamintartalmukat is megőrizve, egész évben lehessen fogyasztani. Hobbijukat tovább fejlesztették, ma már kistermelőként készítik az aszalványokat. A gyümölcsök termesztésénél szem előtt tartják a vegyszermentes gazdálkodást. A feldolgozás hagyományos technológiája mellett innovációként jelenik meg, hogy a gyümölcspürét szilikonlapra öntik, simítják, s csak ezután kerül az aszalógépbe. A kész lapokat darabolják, felcsavarják, így nyerik el különleges, egyedi megjelenésüket a csavarványok. Céljuk, hogy a sárgabarack és szilván kívül egyedi ízvilágot hozzanak létre. Így alkották meg a meggyes, meggyes-mákos, szamócás, levendulás és szőlős csavarványokat. Heiner István csavarványai Velencén termesztett gyömölcsből készített különleges ízvilágú, egészséges és finom édességek, melyek hagyományos technológiával, mégis innovatív előállításukkal méltók a Fejér Termék 2020 elismerésre.
 

Keresés

Tájékoztatás

Kincsestáj kerékpárút

 

FELHÍVÁS


 

Foglalkoztat. Paktum

Mór-Bodajk kerékp. út

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

Kerékpárút-fejlesztés

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2022

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP