MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

A 2021-2027 IDŐSZAK PROJEKTSZINTŰ ELŐKÉSZÍTÉSE FEJÉR MEGYÉBEN

Foglalkoztatás

Megyei identitás erősítése

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

A Fejér Megyei Értéktár
 
A magyar nemzeti értékekről és a hungarikumokról szóló 2012. évi XXX. törvényt (a továbbiakban: Htv.) 2012. tavaszán fogadta el a Parlament. A törvény értelmében a nemzeti értékek megóvandó értékek, azok azonosításában, rendszerezésében, adataik nyilvántartásba vételében és folyamatos frissítésében, gondozásában a megyei önkormányzatok működhetnek közre.
 
 
 
A Htv. lehetőséget nyújt a megyei önkormányzatok számára, hogy megyei értéktárat, valamint Megyei Értéktár Bizottságot hozzanak létre. A megyei értéktár a megye területén fellelhető nemzeti értékek adatait tartalmazó gyűjtemény, míg a Megyei Értéktár Bizottság szervezi a megye területén azonosított települési és tájegységi értéktárak adatainak összesítését, gondoskodik a még nem azonosított, de a megye területén fellelhető nemzeti értékek azonosításáról, létrehozza a megyei értéktárat és megküldi a Hungarikum Bizottságnak.
 
 
 
Ennek megfelelően a Fejér Megyei Közgyűlés 2013. június 28-i ülésén a 62/2013. (VI.28.) számú önkormányzati határozatával döntött a Fejér Megyei Értéktár Bizottság felállításáról és a Fejér Megyei Értéktár létrehozásáról.
 
A 63/2013. (VI.28.) számú önkormányzati határozattal a Közgyűlés megválasztotta a Fejér Megyei Értéktár Bizottság tagjait.
 
A bizottság elnöki posztját Pleizer Lajos töltötte be haláláig, ezt követően 2014. novemberében a Fejér Megyei Közgyűlés Balog Gábor megyei képviselőt választotta meg az Értéktár Bizottság elnökének. Az Értéktár Bizottság tagjai sorában foglal helyet Balogh Zoltán megyei képviselő, Dr. Demeter Zsófia történész, Juhász Zsófia a Fejér Megyei Művelődési Központ igazgatója, művelődésszervező, aki egyben a bizottság alelnöke is, és prof. Dr. Lukács László néprajzkutató
 
 
 
A Fejér Megyei Értéktár Bizottság szervezi a megye területén azonosított települési és tájegységi értéktárak adatainak összesítését, gondoskodik a még nem azonosított, de a megye területén fellelhető nemzeti értékek azonosításáról és dokumentálásáról, melyet megküld a Hungarikum Bizottságnak. A Fejér Megyei Értéktár Bizottság infrastrukturális, adminisztrációs feltételeit, a Fejér Megyei Önkormányzat és a Fejér Megyei Önkormányzati Hivatal biztosítja.
 
 
 
A Fejér Megyei Értéktár Bizottság 2013. július 12. napján tartotta alakuló ülését, amelyen megvitatta működésének alapvető szabályait és megválasztotta Juhász Zsófia személyében a Bizottság alelnökét.
 
 
 

Keresés

Tájékoztatás

Kincsestáj kerékpárút

 

FELHÍVÁS


 

Foglalkoztat. Paktum

Mór-Bodajk kerékp. út

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

Kerékpárút-fejlesztés

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2022

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP