MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

A 2021-2027 IDŐSZAK PROJEKTSZINTŰ ELŐKÉSZÍTÉSE FEJÉR MEGYÉBEN

Foglalkoztatás

Megyei identitás erősítése

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

„Fejér Termék 2022” – a Megyenapon adták át az elismeréseket
2022.03.25. 19:33

A Megyenaphoz kapcsolódóan idén is megrendezték a Megyekorzót, ahol Fejér megye minőségi termékeket előállító termelői és kézművesei mutatkoztak be. Ennek keretében adták át a „Fejér Termék 2022” elismeréseket, amelyet a Fejér Megyei Önkormányzat két kategóriában: feldolgozott élelmiszer termék és kézműves ipari termék kategóriákban hirdetett meg. Ebben az esztendőben kézműves ipari termék kategóriában Pásztor Sarolta, feldolgozott élelmiszer kategóriában pedig a Pusztaszabolcsi Agrár Zrt. nyerte el a „Fejér Termék” elismerést. 2011-ben indította el a Fejér Megyei Önkormányzat a Fejér Termék Programot, melynek célja a helyi, minőségi termékek piacra jutása, a kis- és középvállalkozások és a helyi termelők támogatása és egy olyan kereslet-kínálat elősegítése, amely a megyében megvalósítható a három alapelv – a hagyomány, érték, minőség - alapján.


Fejér Megye Önkormányzata a „Fejér Termék 2022” elismerés elnyerésére két kategóriában hirdetett pályázatot: feldolgozott élelmiszer termék és kézműves ipari termék. A pályázatokat március elején bírálta el a Fejér Termék Bizottság, az elismeréseket pedig Székesfehérváron, a Megyeházán megtartott Megyenapon adták át.


A pályázaton kézműves ipari termék kategóriában Pásztor Sarolta, úrhidai bőrmíves „Fejér Termék 2022” elismerésben részesült, saját tervezésű, marhabőrből készített fabetétes férfi utazótáskájával.


A pályázaton feldolgozott élelmiszer termék kategóriában a Pusztaszabolcsi Agrár Zrt., a Pusztaszabolcsi Félkemény Sajtjával „Fejér Termék 2022” elismerésben részesült.

A Megyenap Megyekorzóján megválasztották a „Megyekorzó legszebb standját” is – az elismerést ezúttal Fekete Krisztina, sukorói keramikus standja kapta meg, míg a közönségszavazatok alapján a székesfehérvári Lódi Méhészet standja lett a „Megyekorzó kedvence”.

Keresés

Tájékoztatás

Kincsestáj kerékpárút

 

FELHÍVÁS


 

Foglalkoztat. Paktum

Mór-Bodajk kerékp. út

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

Kerékpárút-fejlesztés

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2022

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP