Isten hozta nálunk!
Önkormányzat
- Fejér Megyei Önkormányzat
- Duna-mente - Fejér megye különleges gazdasági övezet
- Nemzetiségi Önkormányzatok
- Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács
- Albensis Fejér Megyei Területfejlesztési Nonprofit Kft.
- Fejér Megyei Értéktár
- Fejér Megyei Foglalkoztatási Partnerség 2021-2027
- Fejér Megyei Foglalkoztatási Paktum
- Választás
- Kapcsolat
- Közérdekű adatok
- Fejér Megyei Klímastratégia és Éghajlatváltozási Platform
- Fejér megyei felzárkóztatás- politikai együttműködés fejlesztése
- kitüntető cím és díjak
- A 2021-2027 tervezési időszak stratégiai szintű előkészítése Fejér megyében
- A 2021-2027 időszak projektszintű előkészítése Fejér megyében
- Kincsestáj kerékpárút
- Fejér megyei identitás elősegítése térségi szemléletben
- Fejér megye és Tusnádfürdő testvérkapcsolata
- Mór-Bodajk kerékpárút
- E-önkormányzat
Foglalkoztatás
KÖZADATKERESŐ
Közhírré tétetik
II. Bemutatkoznak a Fejér Termék 2020 pályázaton induló termelők, kézművesek
2020.05.06. 15:48
Csíz Sajtműhely Kft. – baracskai félkemény sajtokkal pályázott
A baracskai félkemény egyedi fejlesztésű receptje 2 év kísérletezés eredménye, mely alapján 2017 óta készülnek a sajtok állandó minőségben. Termizált tehéntejből állítják elő hagyományos, oltós alvasztással. A tejsavó eltávolítása után a sajtot 10 kg-os formákban préselik, szikkasztás után sófürdőbe, majd az érlelő helyiségbe kerül, ahol állandó hőmérséklet és páratartalom mellett min. 4, max. 8 hónapig fenyőfa polcokon érlelik.
A így készült sajtok adalékanyagot, tartósítószert nem tartalmaznak, készítői a sajtkészítés évezredes hagyományait követik.
Kun Anita és Réthy György családi manufaktúrájából érkező sajtok csodálatos ízélményt nyújtanak! Sajtjaik révén Baracska is felkerült Európa sajttérképére, ugyanis 2019-ben a francia Mondual du Fromage sajtversenyen bronz fokozatot értek el!
Elérhetőség: www.csizsajtműhely.hu
FB: Csíz Sajtműhely
Komáromi Linda – gyümölcsborecet termékcsaláddal pályázott
A 2015-ben alapított fehérvárcsurgói családi vállalkozás saját technológiával eleveníti meg a nagy múltú gyümölcsborecet-készítést. A gyümölcsökből először bor készül, majd anyaecettel beoltva erjesztik ecetté. A magas beltartalmi értékű ecetek megfelelnek a csúcsgasztronómia elvárásainak is.
A különbözö gyümölcsből (szilva-bodza, faeper, alma-birs, kökényes) készített borecet használható vad húsok, szárnyasok, halak pácolásához, mártások és sütemények fűszerezésére.
Próbálják ki a különleges ízeket, kísérletezzenek bátran!
Elérhetőség:www.kezmuvesecet.hu
FB: Petlyn - Gyümölcsborecetek
Erdő Zoltánné - hagymalekvárral pályázott Pázmándról
Erdő Zoltánné pázmándi őstermelő, aki régi, családi recept alapján készíti a hagymalekvárt. A hagymalekvár fő alapanyaga a vékonyra szeletelt és dinsztelt lilahagyma, melynek ízét balzsam- és vörösborecettel, valamint a régi magyar fűszerrel, a csomborral teszi különlegessé. A hagymalekvárt tálalhatjuk húsokhoz, halakhoz, de egy hamburgert is különlegessé tehetünk vele.
Elérhetőség:
E-mail: erdozoltanne@erdokonyha.hu
FB: Erdő Zoltánné kistermelő termékei