MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

A 2021-2027 IDŐSZAK PROJEKTSZINTŰ ELŐKÉSZÍTÉSE FEJÉR MEGYÉBEN

Foglalkoztatás

Megyei identitás erősítése

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Magyarok Kenyere 2021 - a Megyeházán adták át a Fejér megyei adományokat
2021.09.27. 17:17

A Megyeházán adták át jelképesen a Fejér megyei adományozottaknak a Magyarok Kenyere jótékonysági program felajánlásait hétfőn délelőtt. Megyénk gazdái idén is kiemelkedő nagyságban vették ki részüket a programból: 182 gazda búzaadományából több mint 18 ezer kilogramm lisztet őröltek.  
Újabb mérföldkőhöz érkezett az idén 11 éves Magyarok Kenyere jótékonysági program, hiszen már több mint százszorosára nőtt a gazdálkodók által szolgáltatott búzaadomány mennyisége az első évhez képest. A program első évében összegyűjtött 10 tonnát egy évtized alatt sikerült százszorosára növelni, hiszen a búzaadomány tavaly már az 1100 tonnát is meghaladta. 2021-ben is több ezer gazda ajánlott fel búzát a rászoruló magyar gyermekeknek és családoknak. 
A gabona mellett pénzadományokkal, illetve a személyi jövedelemadó 1%-ának felajánlásával is hozzá lehetett járulni a program céljaihoz. Ennek a lehetőségnek köszönhetően a magyar gazdák a gabonán felül több mint 6 millió forintot adományoztak a rászorulóknak.


„Minden egyes búzaszem azokhoz jut, akiknek az adományozók szánták” – hangsúlyozta Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke a Fejér megyei adományátadó ünnepségen, majd hozzátette: bár a gazdálkodók által használt technológia folyamatosan változik, fejlődik, egy dolog változatlan maradt: a magyar gazdák emberek iránti elkötelezettsége és felelősségvállalása. 


Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke örömét fejezte ki, hogy idén is a Megyeháza adhatott otthont a Magyarok Kenyere program adományátadó ünnepségének. Dr. Molnár Krisztián hozzátette: Fejér Megye Önkormányzata büszke arra, hogy a megye gazdái idén is kivették részüket a kezdeményezésből. 
 

 
A „Magyarok Kenyere 2021” Fejér megyei kedvezményezettjei:

- Alap Községért Egyesület
- Alcsútdoboz Községért Alapítvány
- Etyek
- Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház
- Gánt társadalmi szervezete 
- Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Közép-Dunántúli Régió
- Magyar Vöröskereszt Fejér megyei Szervezete
- a Pázmándi Óvoda Gyermekeiért Alapítvány
- Sárrét Kistáj Önkormányzati Társulás
- Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Fejér megyei Kirendeltsége

Keresés

Tájékoztatás

Kincsestáj kerékpárút

 

FELHÍVÁS


 

Foglalkoztat. Paktum

Mór-Bodajk kerékp. út

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

Kerékpárút-fejlesztés

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2022

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP