Isten hozta nálunk!
Önkormányzat
- Fejér Megyei Önkormányzat
- Duna-mente - Fejér megye különleges gazdasági övezet
- Nemzetiségi Önkormányzatok
- Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács
- Albensis Fejér Megyei Területfejlesztési Nonprofit Kft.
- Fejér Megyei Értéktár
- Fejér Megyei Foglalkoztatási Partnerség 2021-2027
- Fejér Megyei Foglalkoztatási Paktum
- Választás
- Kapcsolat
- Közérdekű adatok
- Fejér Megyei Klímastratégia és Éghajlatváltozási Platform
- Fejér megyei felzárkóztatás- politikai együttműködés fejlesztése
- kitüntető cím és díjak
- A 2021-2027 tervezési időszak stratégiai szintű előkészítése Fejér megyében
- A 2021-2027 időszak projektszintű előkészítése Fejér megyében
- Kincsestáj kerékpárút
- Fejér megyei identitás elősegítése térségi szemléletben
- Fejér megye és Tusnádfürdő testvérkapcsolata
- Mór-Bodajk kerékpárút
- E-önkormányzat
Foglalkoztatás
KÖZADATKERESŐ
Közhírré tétetik
A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház hagyományosan, február első hétvégéjén a Magyar Király szállóban rendezte meg az immár 5. Fehérvári Orvosnapokat. A rendezvényt Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke nyitotta meg és köszöntötte a megyéből és az ország különböző részeiről érkező orvosokat, egészségügyi dolgozókat, szakembereket. Az elnök beszédében kiemelte az orvosok által végzett gyógyító munka jelentőségét és fontosságát. Köszönetét fejezte ki azért az áldozatos, mindennapi munkáért, amit a magyar társadalom egészségének megőrzéséért, a betegségek megelőzéséért és a betegek gyógyításáért végeznek.
Reiber István, a Szent György Kórház orvos-igazgatója is köszöntötte a megjelenteket és kiemelte a rendezvény központi témájául választott táplálás- táplálkozás kéréskörének fontosságát.
Orvosnapokon a táplálás-táplálkozás kérdéskörét választották témájául a szervezők, több tapasztalati okból is. Orvos szakmai szemmel úgy látják, a táplálkozás és táplálás jelentősége mindenki számára nyilvánvaló, ugyanakkor a mindennapi betegellátási gyakorlatban egy elhanyagolt területe a gyógyításnak. A másik oldalról azt tapasztalják, sokszor a divat és az üzlet által diktált irányzatok befolyásolják a betegeket e területen.
Az első napon, a megnyitót követően a kritikus és súlyos állapotú betegek táplálásának fontosságát, illetve az ezekkel kapcsolatos problémákat, továbbá a csecsemők és gyermekek táplálásának kérdéskörét vizsgálták, különös hangsúllyal az intenzív és perioperatív ellátás, valamint a daganatos betegek táplálásterápiájának jelentőségére. A második nap a szervezők kerekasztal beszélgetés keretében vitatták meg a táplálkozás tudományi kérdéseket a hitek-tévhitek, eszmék-téveszmék ellentétes nézőpontjaiból közelítik meg. A szervezők célja az volt, hogy fórumot teremtsenek a táplálkozás tudomány szakterületén bekövetkezett szemléletváltozások ismertetésére, és hogy a panel kiváló előadói a hallgatósággal minden manapság divatos diétával kapcsolatos kérdést is megvitassanak. Hogy lehetőséget kínáljanak minden táplálkozással kapcsolatos kérdés feltevésére.