MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

A 2021-2027 IDŐSZAK PROJEKTSZINTŰ ELŐKÉSZÍTÉSE FEJÉR MEGYÉBEN

Foglalkoztatás

Megyei identitás erősítése

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Országos Vadgasztronómiai Fesztivált rendeztek Soponyán
2016.09.06. 14:48

Immár 10. alkalommal adott otthont Soponya a hagyományteremtő országos fesztiválnak. Az eseményt Bitay Márton Örs, állami földekért felelős államtitkár nyitotta meg. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes levélben üdvözölte a jubileumi fesztivált, amelyen a vendégeket Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke és Majoros Gábor, a VADEX Mezőföldi Zrt. vezérigazgatója is köszöntötték. 



A VADEX Mezőföldi Zrt. rendezi évről-évre e rangos eseményt. Az erdőgazdaság vadhúsfeldolgozó üzemeibe évente 1500 tonna vadhús kerül. Ezek termékeik 90%-át jelenleg külföldön értékesítik – emelte ki az államtitkár. A rendezvényen 80 főzőcsapat méri össze a tudását. Az esemény célja a magyar minőségi vadhústermékek széles körű megismertetése, valamint az állami erdészetek közjóléti tevékenységének bemutatása és népszerűsítése.
 
Fotó: Francz Ilona/FM
 
Bitay Márton hangsúlyozta, a vadhús ősidők óta számos magyar vidék ételeinek és a nemzetközi konyha egyes finomságának is alapanyaga. Kiemelendő a gímszarvas, mely hazánk egyik legismertebb vadja. Nem véletlen, hogy a Bocuse d’Or szakács verseny tavaszi Európa Bajnokságának budapesti fordulóján erre a vadhúsra esett a választás. Nagy eredmény és elismerés, hogy a versenyre és az 5 hónapos felkészülési időre a VADEX Zrt. soponyai és öreglaki üzeme biztosította a prémium alapanyagot.
                                                                                                                                            Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes levélben üdvözölte a jubileumi fesztivált, ahol köszöntőt mondott Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke (a fotón) és Majoros Gábor, a VADEX Mezőföldi Zrt. vezérigazgatója. Pechtol János, az Országos Magyar VAdászkamara főtitkára Elismerő oklevelet adott át Majoros Gábornak és a Hubertus Kereszt ezüst fokozatával tüntette ki Jüllich Ádám székesfehérvári vállalkozót. A mezőföldi állami erdő-és vadgazdálkodás területén egykor dolgozó hivatásos erdészek és vadászok emlékhelyét Gulyás Andrea, a szakminisztérium közigazgatási államtitkára avatta fel. 
 
 
 
 
 
Fotó: Kővári Barbanás/Vadex Zrt. 
 
A soponyai főzőverseny szakmai értékelését a Magyar Nemzeti Gasztronómia Szövetségből és a „Vidéki Éttermiség” Egyesület séfjei közül delegált elnökségi tagok végzik. A bírálóbizottság elnöke Hamvas Zoltán, a Bocuse d’OR Akadémia elnöke.
 
 

Keresés

Tájékoztatás

Kincsestáj kerékpárút

 

FELHÍVÁS


 

Foglalkoztat. Paktum

Mór-Bodajk kerékp. út

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

Kerékpárút-fejlesztés

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2022

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP