Isten hozta nálunk!
Önkormányzat
- Fejér Megyei Önkormányzat
- Duna-mente - Fejér megye különleges gazdasági övezet
- Nemzetiségi Önkormányzatok
- Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács
- Albensis Fejér Megyei Területfejlesztési Nonprofit Kft.
- Fejér Megyei Értéktár
- Fejér Megyei Foglalkoztatási Partnerség 2021-2027
- Fejér Megyei Foglalkoztatási Paktum
- Választás
- Kapcsolat
- Közérdekű adatok
- Fejér Megyei Klímastratégia és Éghajlatváltozási Platform
- Fejér megyei felzárkóztatás- politikai együttműködés fejlesztése
- kitüntető cím és díjak
- A 2021-2027 tervezési időszak stratégiai szintű előkészítése Fejér megyében
- A 2021-2027 időszak projektszintű előkészítése Fejér megyében
- Kincsestáj kerékpárút
- Fejér megyei identitás elősegítése térségi szemléletben
- Fejér megye és Tusnádfürdő testvérkapcsolata
- Mór-Bodajk kerékpárút
- E-önkormányzat
Foglalkoztatás
KÖZADATKERESŐ
Közhírré tétetik
Országos Vadgasztronómiai Fesztivált rendeztek Soponyán
2016.09.06. 14:48
Immár 10. alkalommal adott otthont Soponya a hagyományteremtő országos fesztiválnak. Az eseményt Bitay Márton Örs, állami földekért felelős államtitkár nyitotta meg. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes levélben üdvözölte a jubileumi fesztivált, amelyen a vendégeket Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke és Majoros Gábor, a VADEX Mezőföldi Zrt. vezérigazgatója is köszöntötték.
A VADEX Mezőföldi Zrt. rendezi évről-évre e rangos eseményt. Az erdőgazdaság vadhúsfeldolgozó üzemeibe évente 1500 tonna vadhús kerül. Ezek termékeik 90%-át jelenleg külföldön értékesítik – emelte ki az államtitkár. A rendezvényen 80 főzőcsapat méri össze a tudását. Az esemény célja a magyar minőségi vadhústermékek széles körű megismertetése, valamint az állami erdészetek közjóléti tevékenységének bemutatása és népszerűsítése.
Fotó: Francz Ilona/FM
Bitay Márton hangsúlyozta, a vadhús ősidők óta számos magyar vidék ételeinek és a nemzetközi konyha egyes finomságának is alapanyaga. Kiemelendő a gímszarvas, mely hazánk egyik legismertebb vadja. Nem véletlen, hogy a Bocuse d’Or szakács verseny tavaszi Európa Bajnokságának budapesti fordulóján erre a vadhúsra esett a választás. Nagy eredmény és elismerés, hogy a versenyre és az 5 hónapos felkészülési időre a VADEX Zrt. soponyai és öreglaki üzeme biztosította a prémium alapanyagot.
Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes levélben üdvözölte a jubileumi fesztivált, ahol köszöntőt mondott Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke (a fotón) és Majoros Gábor, a VADEX Mezőföldi Zrt. vezérigazgatója. Pechtol János, az Országos Magyar VAdászkamara főtitkára Elismerő oklevelet adott át Majoros Gábornak és a Hubertus Kereszt ezüst fokozatával tüntette ki Jüllich Ádám székesfehérvári vállalkozót. A mezőföldi állami erdő-és vadgazdálkodás területén egykor dolgozó hivatásos erdészek és vadászok emlékhelyét Gulyás Andrea, a szakminisztérium közigazgatási államtitkára avatta fel.
Fotó: Kővári Barbanás/Vadex Zrt.
A soponyai főzőverseny szakmai értékelését a Magyar Nemzeti Gasztronómia Szövetségből és a „Vidéki Éttermiség” Egyesület séfjei közül delegált elnökségi tagok végzik. A bírálóbizottság elnöke Hamvas Zoltán, a Bocuse d’OR Akadémia elnöke.