MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

A 2021-2027 IDŐSZAK PROJEKTSZINTŰ ELŐKÉSZÍTÉSE FEJÉR MEGYÉBEN

Foglalkoztatás

Megyei identitás erősítése

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

 FEJÉR MEGYE LAKOSSÁGÁNAK 92 %-A SZERET AZON A TELEPÜLÉSEN ÉLNI, AHOL ÉL – DERÜL KI AZ ELKÉSZÜLT FEJÉR MEGYE SZOLGÁLTATÁSI ÚT TÉRKÉPÉBŐL

Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés Elnöke által vezetett Fejér Megyei Felzárkózás Fórum 2020. szeptember 16. napján megtartott V. ülésén elfogadta a Magyar Városkutató Intézet Kft. által elkészített Szolgáltatási Út Térképet az EFOP-1.6.3-17-2017-00005. azonosítószámú projekt keretében.

Szolgáltatási Út Térkép egy olyan összefoglaló tanulmány, melyben bemutatásra kerül a megyében meglévő szolgáltatások lakossághoz való elérésének vizsgálata.

A Térkép alapja a megye valamennyi településén elkészített helyi esélyegyenlőségi program, valamint a személyes kérdezésen alapuló adatfelvétel, amelyre 2019. szeptemberében került sor 2000 fő Fejér megyében élő 18 éven felüli lakos körében a helyi köz- és szociális szolgáltatásokkal kapcsolatban.

A kutatás során fény derült többek között arra is, hogy a megkérdezett lakosok mennyire szeretnek Fejér megyében élni, mennyire elégedettek a megye adottságaival, a saját településükön elérhető szolgáltatásokkal, illetve milyen problémákkal találkoznak. A Szolgáltatási Út Térképben a kérdésekre adott válaszok megoszlása ábrákon került szemléltetésre. Kutatásokkal alátámasztva születtek az eredmények, járásokra bontva, célcsoportokat is figyelembe véve, különös figyelemmel kísérve az időseket, mélyszegénységben élőket, a nőket, a fogyatékkal élőket és a romákat is.

A tanulmány innen letölthető.

Keresés

Tájékoztatás

Kincsestáj kerékpárút

 

FELHÍVÁS


 

Foglalkoztat. Paktum

Mór-Bodajk kerékp. út

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

Kerékpárút-fejlesztés

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2022

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP