MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

A 2021-2027 IDŐSZAK PROJEKTSZINTŰ ELŐKÉSZÍTÉSE FEJÉR MEGYÉBEN

Foglalkoztatás

Megyei identitás erősítése

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Megnyitotta kapuit a felújított Lamberg-pince Móron
Ünnepélyes keretek között nyitották meg szerdán este a felújított Lamberg-pincét Móron. A műemlék épület a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program mintegy 300 millió forintos támogatásának köszönhetően újult meg. A felújított pincét Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Törő Gábor országgyűlési képviselő, és dr. Istvánfalvi Dávid, Mór alpolgármestere, a Móri Borvidék TDM Egyesület elnöke avatta fel. 
2022.05.26. 13:06
A pákozdi Katonai Emlékpark nyerte el az Év Emlékhelye-díjat
A Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely lett 2022-ben az Év Emlékhelye. Az elismerést az Emlékhelyek Napja alkalmából adták át Budapesten.
2022.05.24. 12:25
Fotópályázat Nadapról és a Bence-hegyről – még egy hétig várják az alkotásokat
Természeti kincseink megörökítése Nadapon és a Bence-hegynél, vagy éppen egy-egy itt elkapott, szép emlékként szolgáló portréfotó egyaránt sikerrel szerepelhet a „Négy évszak – Lenyomatok” című fotópályázaton. Az Aranyeső Alapítvány május 30-ig várja az alkotásokat. 
2022.05.24. 11:55
Turisztikai évadnyitó Kápolnásnyéken
A kápolnásnyéki Halász-kastélyban került sor pénteken a Velencei-tavi Turisztikai Évadnyitóra. Itt adták át a Velencei-tóért Díjat is, melyet ebben az esztendőben Lukács László néprajzkutató vehetett át. 
2022.05.11. 11:55
In memoriam Dr. Mezőszentgyörgyi László
Életének 80. évében elhunyt Dr. Mezőszentgyörgyi László, Fejér megye Díszpolgára, a megye első „sport doktora”. Dr. Mezőszentgyörgyi Lászlót a Fejér Megyei Önkormányzat saját halottjának tekinti. 
2022.05.11. 08:54
Új modellprogram Fejér megyében
A Fejér Megyei Önkormányzat, a Fejér Megyei Kormányhivatal, Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége, illetve annak Fejér Megyei Szervezete között olyan stratégiai együttműködés veszi kezdetét, amelynek célja a vállalkozások szolgáltatás-alapú segítése és támogatása, továbbá a térségi munkaerő-kereslet és -kínálat megyei szintű összehangolásának erősítése és eredményesebbé tétele. A VOSZ minden megyében létrehoz egy irodát is, melyek közül az elsőt Fejér megyében fogják megnyitni. 
2022.05.06. 14:37
Rendkívüli ülést tartott a Fejér Megyei Közgyűlés
Előző pénzügyi ciklushoz tartozó települési projektekhez többletforrás biztosításról döntött zárt ülésen a Fejér Megyei Közgyűlés szerdán. A rendkívüli ülés nyílt napirendi pontjainak témái között egyebek mellett költségvetés módosítás, valamint a különleges gazdasági övezettel összefüggő döntéshozatal szerepelt. 
2022.04.27. 15:13
Erre gyere, amerre én…
Amatőr zenészek számára hirdettek zenei versenyt FEJÉRÍTŐ címmel, melynek célja Fejér megye zenei hagyományának feldolgozása, átdolgozása, és az értékteremtés. A verseny során az „Erre gyere, amerre én” című dallamból, annak átdolgozásával, áthangszerelésével kell videoklipeket, remixeket, online térben megosztható digitális művészeti tartalmakat készíteni. Az elkészült videókat 2022. június 1-ig várják a fejerito@gmail.com e-mail címre. 
2022.04.12. 11:15
Másfél milliárd forintos kormányzati támogatás a kulcsi iskola újjáépítéséhez
Több mint 1,5 milliárd forintos nemzeti forrásból megújul és kibővül a Kulcsi Fekete István Általános Iskola. A fejlesztéssel közel duplájára nő az iskola hasznos alapterülete és 250-300 gyermek színvonalas, a kor elvárásainak megfelelő oktatása lesz biztosított.  
2022.03.31. 14:58
100 hektár új erdő Fejér megyében
Fejér megye klímavédelmi stratégiájának megfelelően, valamint az Innovációs és Technológiai Minisztérium Klíma- és Természetvédelmi Akcióterve alapján közel 100 hektár új erdő létesült az elmúlt időszakban megyénkben. A Vadex Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. elmúlt időszakban végrehajtott erdőtelepítési munkálatainak eredményeit Majoros Gábor vezérigazgató Balinkán ismertette hétfőn. A programon jelen volt Dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke is. 
2022.03.28. 18:29

Keresés

Tájékoztatás

Kincsestáj kerékpárút

 

FELHÍVÁS


 

Foglalkoztat. Paktum

Mór-Bodajk kerékp. út

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

Kerékpárút-fejlesztés

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2022

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP