MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

A 2021-2027 IDŐSZAK PROJEKTSZINTŰ ELŐKÉSZÍTÉSE FEJÉR MEGYÉBEN

Foglalkoztatás

Megyei identitás erősítése

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

"Közös akciók a vidéki gazdaság fejlesztéséért"
Fejlesztési konferenciát szervezett a Fejér Megyei Leader Nap keretében a Leader Hungária Fejér Megyei Szervezete valamint a Fejér Megyei Önkormányzat a Megyeháza dísztermében. Fejér megyében négy térség nyert el összesen 370 millió forint támogatást a Leader program keretében: a "Sárvíz" akciócsoport, a Cikolai Nemzetek Völgye akciócsoport, a Dunamenti Önkormányzatok Kistérségi Területfejlesztési Társulása, valamint az Etyek környéki és Váli-víz Menti Együttműködés.
Romhányi professzor nevét vette fel a kórház auditóriuma
A Fejér Megyei Szent György Kórház március 22-én tartotta az intézmény auditóriumának Romhányi György névadó ünnepségét.  Ezen az ünnepségen vette át prof. dr. Romhányi György lánya,dr. Romhányi Mária,  Szabó Gábortól, a Fejér Megyei Közgyűlés elnökétől azt a poszthumusz kitüntetést, a Fejér megye díszpolgára címet, amelyet Fejér Megye Önkormányzata március 15-én adományozott a legendás egyetemi tanárnak.
Víz és kultúra - díjátadó ünnepség a Megyeházán
Az ENSZ közgyűlése 1993-ban nyilvánította a Víz Világnapjává március 22-ét. Az idei esztendő szlogenje a "Víz és kultúra" elnevezést kapta. Fejér megyében ma délelőtt a Megyeházán adták át ünnepélyes keretek között  a gyermekrajz-, irodalmi- és környezetvédelmi pályázatok díjait. A mintegy 1000 pályázatból kiválasztott alkotások- immár hagyományosan - megtekinthetőek az aulában felállított tablókon. Délután a díszteremben tartotta víz világnapi előadói ülését a Magyar Hidrológiai Társaság.
Civil szervezetek összefogása a faluért
Úrhidai téltemetésPár éve a „Mit vinne magával a település az Európai Unióba?” kérdésre az a válasz hangzott el, hogy többek közt a hagyományos disznóvágás szokását szeretnék megőrizni a falu aprajának-nagyjának a Barátság Klub és a Pályák Egyesület tagjai. Bár a farsang tájára szokták időzíteni a programot, most márciusban téltemetés lett belőle.
Srí Lanka-i táncvarázs
Fesztiváli hangulatban zajlott le a Srí Lanka-i Channa-Upuli Művészeti Alapítvány táncegyüttesének bemutatója a Táncházban. Szabó Gábor - a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke- köszöntője a napszaktól független szingaléz "Ajubovan!" ("Hosszú életet!") jókívánsággal zárult. A hangulatos mécsesgyújtással meghitté tett közegben autentikus szingaléz és tamil táncok, dobszolók és ritmus-koreográfiák, jelképes maszkalakok bemutatói varázsolták el a közönséget. A műsorszámok sajátosságainak megértésében dr. Padma Gannoruwa tiszteletbeli konzul szavai segítettek.
Ünnepség a Szabad Sajtó Napján
A Szabad Sajtó Napján köszöntötte az újságírókat a Fejér Megyei Önkormányzat vezetése. A hagyományos rendezvény helyszíne ezúttal a Vörösmarty Színház volt. Szabó Gábor, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke az önkormányzat nevében köszönetét fejezte ki a média munkatársainak az elmúlt évben nyújtott munkájukért. Kiemelkedő tevékenységéért Sajtó Díjat kapott megyénk két újságírója: Alpek Zoltán a Sárréti Híd újság munkatársa és Sasvári Csilla a Fehérvár Rádió riportere.
Megkezdődhet a felújítás
1,2 milliárd forintból újítja fel a Fejér Megyei Levéltár épületét a Megyei Önkormányzat.  A beruházással közel egy évszázadra megoldódik a Fejér Megyei Levéltár helyzete, zökkenőmentessé válik a maradandó értékű iratok átvétele, feldolgozása és kutathatóvá tétele.  
Fejér megyei diákok Erdélyben
A Fejér Megyei Önkormányzat és a Kolozs Megyei Tanács vezetése a régóta tartó testvérmegyei kapcsolat kiszélesítése érdekében diákok számára tervezett és valósított meg csereprogramot. Az egyhetes sítábor Iván János alelnök és Kerekes Sándor Kolozs megyei alelnök szervezésében jött létre.
Az eddigi legnagyobb magyarországi segélyakció támogatója Fejér megye
Az árvízsúlytotta térségben jelenleg a magyar faluhoz kötődő a legnagyobb építési program, amely egyedülálló abból a szempontból is, hogy teljes mértékben civil támogatásból épül. A Sri Lankán történtekről, valamint a továbblépés lehetőségeiről sajtótájékoztató keretében számoltak be  Dr. Padma Gannoruwa Srí Lanka tiszteletbeli konzulja és Szabó Gábor a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke a Megyeházán.
85 esztendős Gorsium feltárója
2006. február 5-én ünnepelte 85. születésnapját Dr. Fitz Jenő, Fejér Megye Díszpolgára. Az elismert történészt és régészprofesszort ebből az alkalomból köszöntötte a Fejér Megyei Önkormányzat képviseletében Iván János a Fejér Megyei Közgyűlés alelnöke, Dr. Merényi Zoltán főjegyző, és Dr. Fülöp Gyula igazgató a Fejér Megyei Múzeumok Igazgatósága épületében tartott ünnepségen.

Keresés

Tájékoztatás

Kincsestáj kerékpárút

 

FELHÍVÁS


 

Foglalkoztat. Paktum

Mór-Bodajk kerékp. út

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

Kerékpárút-fejlesztés

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2022

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP